Porto roept!

Porto roept! 
-
-
Deze week is de 'Fashion Revolution Week'. Elk jaar wil de organisatie van de Fashion Revolution Week dat je je afvraagt: #whomademyclothe. Dit om bewustwording te creëren van de slechte omstandigheden waarin veel mensen in de modebranche dag in dag uit moeten werken.  
Omdat wij bij Mieke Dierckx deze organisatie ondersteunen en veel waarde hechten aan het welzijn van onze vakmensen, vinden wij het noodzakelijk om u een kijkje te geven in ons atelier in Portugal, waar alle handtassen worden gemaakt. 
-
Vlak voor de doorbraak van het COVID-19 virus hebben we onze reis naar Porto gepland. In deze stad ligt het hart van het productieproces van onze handtassen. 
Aangezien de kwaliteit van onze handtassen onze nr. 1 prioriteit is, vinden wij het noodzakelijk om onze fabrikant regelmatig te bezoeken, om het productieproces te controleren en de kwaliteit van het gebruikte leer en de andere materialen te varieëren. Door dit te doen, hebben we een zeer nauwe relatie kunnen opbouwen met de getalenteerde ambachtslieden die in het atelier werken. Zij werken met de grootste precisie en zorg.
-
-
Wij, als merk, leren veel van deze bezoeken. Zo hebben we bijvoorbeeld de mogelijkheid ontwikkeld om onze sleutelhangers te maken van restjes leer waarmee onze handtassen zijn gemaakt. Zo beperken we het afval tot een minimum. We proberen voortdurend oplossingen te vinden om het hele proces duurzamer te maken, want dat is tegenwoordig oh zo belangrijk.
-
  
-
Ook de verpakking is verbeterd sinds ons bezoek aan de fabriek. Vroeger werden onze handtassen in plastic gewikkeld voordat ze naar België werden teruggestuurd. We grepen de kans om een meer duurzame optie te bespreken met de eigenaars van de fabriek en besloten om al het plastic dat betrokken is bij het productie- en verpakkingsproces te verbieden. Voortaan worden onze tassen gewikkeld in papier en karton. We zijn ook van plan om de productie van onze geliefde dustbags naar Porto te verplaatsen. Op deze manier kunnen de afgewerkte handtassen direct in de stofzak worden gestopt en verminderen we de hoeveelheid transporten die moeten worden gemaakt.
-
  
-
Het was zo leuk om al die gepassioneerde en getalenteerde mensen weer te zien. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om u al die verschillende Mieke Dierckx-modellen te presenteren in al die verschillende kleuren, afgewerkt met het grootste oog voor detail. Het is zo belangrijk om je te omringen met de juiste mensen. Ze staan dag en nacht klaar om mij het advies en de hulp te geven die ik nodig heb. Daar ben ik ze zo dankbaar voor.
-