INSPIRING WOMAN: Anna Rosa Moschouti

Meet Anna Rosa Moschouti, jewellery designer. 
.
Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen juwelenmerk te starten? 
.
Het ontstaan van mijn merk is eerder een ‘happy accident’ voor mij. Ik had nooit gedacht dat ik iets met juwelen zou gaan doen. Als tiener was ik ook absoluut geen juwelendrager, ik was meer voor de tassen en schoenen. Ik herinner me nog dat ik vroeger altijd zei dat de juiste schoenen en tas je outfit maakten. Het maakte voor mij niet uit wat je droeg, de schoenen en de tas waren toch het belangrijkste!
.
Ik heb een master in architectuur en heb tijdens mijn studies nooit gedacht dat ik iets anders zou gaan doen architectuur omdat ik heel gepassioneerd was. Architectuur is een vrij traag iets, je begint aan een ontwerp maar het duurt vaak lang voor je het echt tot leven ziet komen. Daar ben ik dan weer net iets te ongeduldig voor :-) Wanneer ik iets ontwerp, wil ik het ook heel snel in het echt zien en daar niet jaren op moeten wachten. 
.
Daardoor ben ik mijn eigen DIY-blog gestart waarop ik verschillende dingen maakte, van meubels tot huisdeco en uiteindelijk ook juwelen. Mijn eerste stukken waren heel artistiek en ‘chunky’. De juwelen waren zeker niet op de traditionele manier gemaakt. 
.
Na aandringen van vrienden ben ik begonnen met de juwelen online te verkopen. Mensen van over heel de wereld kochten mijn juwelen! De positieve reacties zorgden ervoor dat ik er mee wilde verdergaan en ik bleef proberen. Het deed me  beseffen dat dit me veel meer energie gaf dan het ontwerpen van gebouwen. Maar toch was het op dat moment nog niet duidelijk voor mij dat ik hier mee zou verder gaan. 
.
Ik vertrok uit Griekenland en trok naar Nederland om daar te gaan werken als architecte. Ik woonde in Rotterdam samen met mijn vriend die daar studeerde, maar ik werkte in Haarlem. Ik werkte op een geweldige plek met veel leuke collega’s en ik kreeg enorm veel verantwoordelijkheden. Het was alsof mijn droom eindelijk uitkwam, maar tegelijkertijd ook weer niet. Ik was op een fantastische plek en ik had alles waar ik ooit van droomde, maar er miste toch iets...
.
Na mijn lange werkdagen maakte ik nog juwelen voor huisgenoten op onze zolderkamer in Rotterdam. Ik was elke dag verschillende uren onderweg tussen Rotterdam en Haarlem, maar telkens wanneer ik thuis kwam, maakte ik toch nieuwe juwelen. Dat was een teken voor mij om hier mee verder te gaan. Ik kon mijn ‘hobby’ maar niet opgeven, zelfs niet na die lange werkdagen!
.
Mijn vriend kreeg een jobaanbieding in België, we besloten om samen te verhuizen naar Antwerpen. 
Ik schreef me daar in voor een master in Fashion Entrepreneurship om uit te zoeken hoe de industrie werkt en hoe je een eigen zaak moet starten. Ik veranderde de naam van mijn merk, ontwierp een nieuwe collectie, maakte professionele foto’s, een website,… Ik startte helemaal opnieuw, maar deze keer wel op een professionele manier. Dat gebeurde allemaal in 2017. 
-
.
Hoe heb je Mieke Dierckx leren kennen? 
.
Toen ik in Rotterdam woonde, ontdekte ik steeds meer mensen en merken uit België via Instagram. Ik heb geen idee waarom, maar toen was het algoritme van Instagram ook nog niet zo ingewikkeld. Ik kreeg ook bestellingen vanuit België. Nanja Massy contacteerde me over een samenwerking, dat was in 2016. Door het contact met Nanja heb ik een aantal Belgische merken ontdekt, Mieke Dierckx was een van de eerste. Ik ben al fan sinds 2016! 
.
.
Wat is je favoriete item? 
.
Dat is een heel moeilijke vraag! Ik ben helemaal verliefd op mijn tas, de Belt Bag Halfmoon Black Croco. Ik ben fan van alles wat jullie maken in croco :-) Ik zag onlangs een prachtige tas voorbijkomen op jullie Instagram, de Single Saddle Black Fur. On my wishlist!
.
Hoe draag jij je tassen? En wat zit er in?
Ben je fan van grote tassen of eerder kleine? 
.
Ik ben helemaal veranderd doorheen de jaren. Vroeger had ik alleen maar heel grote tassen, hoe groter hoe beter dacht ik altijd. Ik had tassen nodig waarin ik alles kon instoppen wat ik nodig had. 
.
Sinds vorig jaar ben ik helemaal fan van de kleine tasjes. Ik ontdekte de mode van de Belt Bags en ik wende volledig aan het idee om een klein tasje mee te nemen in plaats van grote zakken die ik altijd maar meenam. Ik ben geen fan van de super kleine tasjes waar je zelfs je gsm niet in kan steken, een tas moet wel functioneel blijven! Ik neem nu altijd mijn Belt Bag mee, wanneer ik meer moet meenemen steek ik de rest in een totebag :-)
.
.
Vind de prachtige juwelencollectie van Anna Rosa Moschouti in haar Flagshipstore Antwerpen
Kloosterstraat 51