Slow Fashion & Sustainable Design

 

Blogster Eline Reynders vond onlangs een nieuw alternatief voor haar vintage Delvaux : een nieuw, fris en stijlvol model van Mieke Dierckx; de double pouch in het mooie Blue Ciel.

Eline haar goede voornemen dit jaar is om meer aan slow fashion te doen met duurzame merken, én van Belgische bodem. Mieke Dierckx mocht hier dus zeker niet bij ontbreken.

 

Eline koos voor slow fashion na het zien van de inspirerende serie “the true cost”. Het was voor haar een ware eye opener om meer te gaan nadenken over van waar onze kleren nu eigenlijk kwamen en vooral door wie ze werden gemaakt.

In haar blog wil ze ons dus ook met de neus op de feiten drukken dat textiel, na olie, de meest vervuilende industrie ter wereld is en het gaat als maar meer de verkeerde kant op.

Slow fashion is dus de oplossing!  

En dat speelt nu net een belangrijke rol in het werk van Mieke Dierckx.

Mieke Dierckx is een duurzaam, tijdloos merk, voor iedereen die van een strakke vormgeving houdt. Van kleine avondtasjes tot shoppers tot weekenderbags.  De tassen worden met de hand gemaakt in een familiebedrijf in Portugal uit zeer kwalitatief leder. Voor de zomer zijn er nu frisse kleurtjes zoals Blue Ciel, pistache en Curry, maar ook zeker het vertrouwde zwart en cognac zit in het gamma.

Elke tas van Mieke Dierckx heeft een verhaal en is duurzaam. Mieke probeert in elke collectie andere vormelijke aspecten naar voren te brengen, maar met een vertrouwde toets : een spel met dieptes en vormen.

De nieuwe collectie “silhouette” is strakker en heeft iets anders dan de andere collecties. Geen uitsnijdingen meer maar Mieke werkt hierbij nog steeds wel met dieptes en accentueert dit nog eens door verschillende texturen leder te gebruiken. Een combinatie van leder en suède geven een speciale toets aan deze collectie.

 

Bekijk de Double Pouch en  de andere stuks uit de nieuwe collectie op www.miekedierckx.be

Je leest het blog en meer van Eline haar werk op http://www.elinerey.be/

 

                    

Meer over Mieke Dierckx:

Website: http://www.miekedierckx.be/
Facebook: https://www.facebook.com/miekedierckx.accessories/
Instagram: https://www.instagram.com/mieke_dierckx/

Meer over Eline Reynders:

Blog: http://www.elinerey.be/

Facebook: https://www.facebook.com/elinerey/
Instagram: https://www.instagram.com/elinerey/

 

  • Ontwerpen: Mieke Dierckx
  • Model: Eline Reynders
  • Fotograaf: Elke Wendrickx
  • Tekst: Anouk Vranken